Filmy a seriály | Tootsie (komedie)

Tootsie, to je prostě Tootsie!

  • 113 min dlouhá romantická komedie z roku 1982 (USA)

Tootsie-filmy, komedie
Photo © Columbia Pictures

Hrají:
Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman, Charles Durning, Bill Murray, Sydney Pollack, George Gaynes, Geena Davis, Lynne Thigpen, Pamela Lincoln, Estelle Getty, a další
Režie: Sydney Pollack
Scénář: Larry Gelbart, Murray Schisgal, Robert Garland, Elaine May
Kamera: Owen Roizman
Hudba: Dave Grusin


OBSAH

(oficiální text distributora)

Neúspěšný herec v roli úspěšné herečky, to je Dustin Hoffman v jedné ze svých nejzábavnějších rolí. Dustin Hoffman hraje Michaela Dorseyho, schopného herce, respektovaného jeho kolegy. Ale díky své reputaci náladového herce nemůže získat práci. Jednoho dne dostane nápad. Když nemůže dostat práci jako muž, proč to nezkusit jako žena. Začne se vydávat za Dorothy Michaelsovou a dokonce vyhrává konkurs na roli v televizním seriálu. Brzy se tento pořad stává známým po celé Americe a začne se dít spousta věcí. Za prvé – stává se miláčkem amerických domácností. A za druhé – zamiluje se do mladé herečky a neví si rady jak dál. Kromě Dustina Hoffmana uvidíme režiséra Syddneyho Pollacka v roli jeho agenta. Jessicu Lange jako onu mladou herečku a Charlese Durninga v roli jejího otce, který se zamiluje do Michaela nebo vlastně do Dorothy! Film, který je předurčen k tomu, aby se stal klasikou.


OSOBNÍ HODNOCENÍ: 92 / 100 %

Super oddechový film, který vám zaručeně zvedne náladu. Vážně stojí za zhlédnutí, i když režisér Sydney Pollack prohlásil, že už s Dastinem Hoffmanem nikdy točit nebude :)

 

Copyright © 2020–2023 anipiip.com | Designed by Webycrea & Comkli.com