FILMY | I Love You Phillip Morris ( Jim Carrey, Ewan McGregor )

i_love_you_phillip_morris_jim_carrey_ewan_mcgregor

 


I_Love_You_Phillip_MorrisI Love You Phillip Morris / Miluji tě, Phillipe Morrisi

Drama / Komedie (USA / Francie, 2009, 94 min)

Film podle skutečné události

Hrají:
Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Antoni Corone, Annie Golden, Griff Furst, Dameon Clarke, David Jensen, Louis Herthum, a další
Režie: John Requa, Glenn Ficarra
Scénář: John Requa, Glenn Ficarra
Kamera: Xavier Grobet
Hudba: Nick Urata

 


 

Ukázka filmu


OBSAH

(Bioscop)

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje… Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169.


OSOBNÍ HODNOCENÍ: 96 / 100 %

Poněkud jiný Jim a poněkud jiný Ewan, než jsme byli doposud zvyklí, ale své role ztvárnili tak dokonale … Pro někoho bude možná trochu těžší vše strávit, ale po dlouhé době se zase objevila dramatická komedie, která fakt za něco stojí. Většinu filmu se smějete a nevěříte vlastním očím.


Jak hodnotíte film vy? Napište nám do komentáře …

 

 

Copyright © 2020–2023 anipiip.com | Designed by Webycrea & Comkli.com