BAR Místo pro deprese a poslední slova

Temné místo v uličce s pozitivním účelem

Bar černý humor deprese

Chen Xiaoguai trpěl těžkou depresí. Chtěl ostatním nabídnout místo, kde by se o své černé myšlenky a humor mohli podělit i ostatní a on se necítil osamoceně… Otevřel si černo humoristický bar ve slepé uličce v Tchaj-peji.

U vchodu kavárny The Misanthrope Society hosty vítá kostlivec v klobouku se sklenkou vína a cigaretou, na černě vymalovaných zdech se nachází povzbudivé citáty. Jedním z takových je třeba „Peklo, to jsou ostatní.“(francouzský filozof a spisovatel Jean-Paul Sartre z dramatu Za zavřenými dveřmi), nebo proslulý citát Franze Kafky, který jím odpovídá na dotaz Maxe Broda, zda pro tento svět existuje nějaká naděje: „Mnoho naděje, nekonečně mnoho, jen ne pro nás.“

(Foto: Společnost Misanthrope)
(Foto: Společnost Misanthrope)

Optimisticky pojmenované nápoje, jako třeba Ghost Island Tea je jedním z nejoblíbenějších koktejlů, který kombinuje vodku, whisky, tequilu, vermut a několik kapek likéru s příchutí kávy Káhlua. Dokonce si můžete objednat i Last Word, přičemž však budete vyzváni, abyste napsali poslední slova na jednu z k tomu určených karet. Černý humor je využíván i na jídelních lístcích.

 

 

 


 

Copyright © 2020–2023 anipiip.com | Designed by Webycrea & Comkli.com