Jak pracovat z domova a nezbláznit se

práce z domova

Těžko si zvykáte na práci z domova?

Určitě si stanovte plán, ale nezaměřujte se pouze na podnikání a nemějte na sebe příliš přísné požadavky

 


Pokud narazíte na překážky při práci z domova, nebojte se, nejste sami. Dokonce i odborníci produktivity zápasí se změnami v pracovním a obchodním životě způsobeným vypuknutím pandemie

Poté, co pandemie donutila mnohé zaměstnance pracovat z domova, zaměstnavatelé i zaměstnanci vymýšlejí nové způsoby, jak motivovat a vyrovnat se se stresem.

 


 

Nejdůležitějším krokem je časové rozvržení plánu na další den . Vědět, co a kdy mohu dělat, vám ušetří čas (například využít momentu, když vaše dítě spí, k dokončení práce).

Časový plán

by neměl být přísný, protože pokud jej nebudete moci dodržet, budete ve stresu. Ponechte tedy prostor pro jakékoli změny, zpoždění a podobně.

 

Pomozte sami sobě

Je důležité, abyste si uměli poradit, popřípadě si nechat umět poradit. Při práci z domova většina z nás využívá počítače. No, ne každý ale máme potřebné znalosti… V tuto chvíli je lepší zahodit naši tvrdou hlavu někam do koutu a nechat si poradit. Pomoci mohou i různé školící programy, video návody na YouTube …

 

Realizace plánu

Pokuste se zjistit, během které části dne jste nejproduktivnější, naplánujte si a přizpůsobte realizaci většiny úkolů, které jste naplánovali, této době.

 

Najděte si čas na sebe a na to, co máte rádi.

Strávit kvalitní čas se svými dětmi a rodinami, meditovat, číst, sledovat epizodu svého oblíbeného televizního seriálu … To vám napomůže nejen k větší pozdější produktivitě, ale také si zachováte zdravý rozum a chladnou hlavu.

 


Přestože práce z domova má své výhody, nesmíme zapomínat na naše pracovní povinnosti. Ale, jak se říká, všeho s mírou …

 


Copyright © 2020–2023 anipiip.com | Designed by Webycrea & Comkli.com