Lidské kosti a tajemné sochy – Tajemství jezer a řek

tajemství jezer a řek
Screenshot: Youtube

 

Moře a oceány skrývají svá tajemství. Vody jsou hluboké, obrovské a nikdy jsme je úplně neprozkoumali, takže nás nepřekvapuje, že se nám zdají záhadné. Ale ani jezera nejsou tak krotká, jak se zdá …


 

1. Socha Ježíše v Michiganském jezeře

Na dně Michiganského jezera byla objevena asi čtyřmetrová mramorová socha ukřižovaného Ježíše. Tato socha byla vyrobena v Itálii v roce 1956 na objednávku rodiny, která při tragické nehodě ztratila 15letého syna. Během transportu byla ale tak poškozena, že si ji rodina nechtěla vzít, a tak ji koupil potápěčský tým, který ji potopil do jezera jako pomník všem zemřelým potápěčům.

 


 

2. Tajemství jezera Foss

V září 2013 na dně jezera Foss v Oklahomě v USA nalezli dva rezavé veterány s lidskými ostatky. Ukázalo se, že se jedná o těla tří teenagerů (Jimmy Allen Williams, Leah Gail Johnson a Thomas Michael Ross), kteří se pohřešovali v roce 1970, a tří pohřešovaných dospělých (John Alve Porter, Cleburn Hammack a Nora Marie Duncan) v roce 1969. Forenzní vědci zjistili, že všech šest lidí zemřelo při utonutí, a prohlásili jejich smrt za následek nehody.

 


 

3. Stonehenge v Michiganském jezeře

V roce 2007 objevil profesor michiganské univerzity Mark Hollwy pod hladinou Michiganského jezera kameny v kruhu. Kameny byly uspořádány v délce přibližně kilometr a půl a tvořily téměř dokonalý kruh. Předpokládá se, že jsou asi 10 tisíc let staré.


 

4. Kostry v řece Colorado

V roce 2015 našel potápěč na řece Colorado nedaleko hranic s Arizonou a Kalifornií něco, co ho vyděsilo. Asi 12 stop pod hladinou narazil na dvě lidské kostry. Bez váhání svůj nález ohlásil šerifovi. Policejní potápěč poté potvrdil, že se skutečně jedná o kostry, ovšem, tentokrát plastové.

 


 

5. Kostry jezera Roopkund

Jezero Roopkund, které se nachází vysoko v Himalájích, je téměř po celý rok zamrzlé, ale když na krátkou dobu roztaje, oblast kolem něj je plná lidských kostí. Lesním strážcem v této jinak neobydlené oblasti bylo v roce 1942 objeveno  asi 200 koster. Teprve v roce 2004 byla záhada jejich smrti vyřešena. Prokázalo se, že kostry pocházejí z devátého století a pravděpodobně se jedná o ostatky poutníků. Vzhledem k tomu, že na každém těle v oblasti lebky a ramen byly nalezeny téměř identické rány tupého předmětu, dospěli vědci k závěru, že rány byly způsobeny kulatými předměty přicházejícími shora. Je tedy velmi pravděpodobné, že se nešťastní poutníci náhle ocitli v bouři, během níž je zabily velké kusy padajících krup.


zdroj: Index.hr

 

Copyright © 2020–2023 anipiip.com | Designed by Webycrea & Comkli.com