Káva – Pije se jí nadměrné množství?

káva - nadměrné pití kávy

Káva – nadměrné pití kávy dle některých lidí zajistí i věčný chod kaváren


Káva patří k tomu správnému začátku dne, jak by jistě řekli mnozí z nás. Kolik kávy však Chorvati skutečně vypijí za jeden rok?

Chorvatská mediální společností Diva se vydala do ulic, aby zjistila, zda Chorvati pijí nadměrné množství kávy. Jak tato anketa dopadla?

 

Na otázky, kolik kávy se v Chorvatsku pije, jaká patří mezi ty oblíbené, kde a kdy se nejvíce pije, odpovídali lidé různého věku i pohlaví.

 

Kavárny mají zajištěný chod

Závěr anketního průzkumu ukázal, že nadměrné pití káva skutečně patří k oblíbenějším nápojům. Je také známo, že chorvatská populace se nejvíce oddává tomuto nápoji převážně ve společnosti přátel, tedy v kavárnách.

Jeden z dotazovaných je dokonce přesvědčen, že jestliže na světě přestane všechno fungovat, kavárny a pekárny to nebudou. Bohužel je ale nutno podotknout, že za dobu pandemie Covid-19 jich již několik ukončilo svou činnost.

 

Je mi jedno jakou kávu piji

Většina lidí nemá svou oblíbenou značku kávy. Jedná se jim spíše o to, zda je káva s mlékem či bez a v jakém poměru. Pro někoho je však nejdůležitější proces jako takový, kdy se nad šálkem teplého nápoje uvolní a vychutnává si svých pět minut.

 

Světové statistiky pití kávy

Podle údajů z webu ChartsBin konzumují Chorvati 5,1 kilogramu kávy na obyvatele ročně, téměř stejně jako v Brazílii kde je průměrná hodnota 5,6 kilogramu. V Norsku se ročně spotřebuje dokonce téměř 10 kilogramů kávy na jednoho obyvatele, a následje je Švédsko s 8,2 kg.

zdroj: Večernji.hr


Jak jste na tom s kávou vy?

 

Copyright © 2020–2023 anipiip.com | Designed by Webycrea & Comkli.com